A CSOKOLÁDÉ – IGENIS EGÉSZSÉGES!

Írta: Faar Ida

 

Hogy a csokoládé egészséges?!?

Igen!

Hogy lehet ez? Azonnal megtudhatod!

 Nem vagyok egyedül, ha azt mondom – a csokoládé a gyenge pontjaim leggyengébbike… Legyen az fekete vagy fehér, töltött vagy töltetlen, mogyorós, vagy mazsolás, táblás vagy szeletes, kicsi vagy nagy – a lényeg: CSOKOLÁDÉ legyen.

Igen. Tudom. A mértéktelen fogyasztása – egészségtelen, - elhízáshoz vezethet – megalapozva ezzel számos kellemetlen betegség (magas vérnyomás, érelmeszesedés, cukorbetegség, szívbetegségek) kialakulását.

DE

De a minőségi alapanyagokból készült csokoládék kismértékű fogyasztása számtalan előnnyel jár – egészséges, és mindenki számára ajánlott.

 

A csokoládé magas antioxidáns (flavonoid) tartalma miatt:

  1. megköti a szervezetben felhalmozódó szabad gyököket – pozitívan befolyásolva ezzel a sejtek egészséges működését
  2. megelőzi a szív-, és érrendszeri betegségek kialakulását
  3. védelmet nyújt a szervezetet megtámadó káros mikroorganizmusok ellen
  4. csökkenti a vérrögképződést
  5. védelmet nyújt egyes daganatos megbetegedések kialakulása ellen
  6. lassítja az öregedést
  7. erősíti az ereket, csökkenti azok törékenységét, és áteresztőképességét
  8. megnyújtja a vér alvadási idejét
  9. megakadályozzák a koleszterin lerakódását az erek falán

Melyiket válasszuk?

Általánosságban elmondható, hogy a magas kakaótartalmú minőségi étcsokoládé fogyasztása előnyös – hiszen a fenti kedvező élettani hatást a kakaóban lévő antioxidáns flavonoidok biztosítják a legjobban.